Wij zijn aan het verbouwen, dus helaas gesloten tot nader bericht.
Vandaag zijn wij gesloten

Ameland Academy

AMELAND ACADEMY

#leren, #werken en #wonen op Ameland! Je volgt een erkende opleiding tot kok of gastheer/-vrouw in één jaar!

#leren

Bier maken leer je bij de lokale brouwer, yoghurt en kaas maak je samen met de Amelandse zuivelboer. Je gaat met de lokale visser vissen en garnalen kruien en op jacht met een professionele jager. Je volgt een erkende opleiding tot kok of gastheer/-vrouw in één jaar. Je gaat maandelijks op excursie en vergroot zo je productkennis.

#werken

Van luxerestaurant tot visgroothandel, vakantiepark tot exclusief boetiekhotel, Ameland heeft het allemaal. Maar de mooiste plek om te komen werken is natuurlijk bij Eetcafé de Boerderij! Eetcafé de Boerderij heeft een zeer uitgebreide kaart voor diverse lunches en heerlijke diners. Neem vooral even een kijkje in onze menukrant! Ons motto: ontspannen dineren in een huiselijke sfeer.

#wonen

Je woont met andere leerlingen op een campus in het centrum van Ballum; een gezellig dorp dichtbij supermarkt, strand en cafés. Op de campus kun je een betaalbare kamer, studio of appartement huren en school en werk kun je op de fiets bereiken.

Ervaringen van het personeel

In de zomer van 2019 ben ik gestart met de Ameland Academy. Na het afronden van de kappersopleiding was ik zoekende naar een nieuwe uitdaging. Mijn nichtje werkt bij Eetcafé de Boerderij en zodoende kwam ik daar terecht.

Tot zo ver ben ik erg blij met deze keuze, Eetcafé de Boerderij is een erge fijne en leerzame plek om te werken! De collega’s zijn erg gezellig, er moet in het hoogseizoen hard gewerkt worden, maar een grapje tussendoor moet zeker kunnen!

Marjanne (leerling Ameland Academy 2019/2020)

Solliciteer ook!